Mécsesgyújtás és bibliakiállítás

A központi liturgiát Szaradits József nyugalmazott tábori lelkész, a székesfehérvári objektum plébánosa végezte, Dömsödi Balázs és Németh Irén lelkipásztori kisegítők közreműködésével.

Két nappal korábban, a reformáció ünnepének előestéjén, október 30-án Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor vezetésével a fogvatartottak egy csoportja Budapesten meglátogatta a Biblia Világa Múzeumot, amely a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének részeként működik.

A látogatást az intézet parancsnoka, Cséri Zoltán ezredes tette lehetővé olyan fogvatartottak számára, akiket nevelőik jó magaviseletük miatt jutalmazásra javasoltak. A csoportot Németh Pál református lelkipásztor, egyetemi tanár, a múzeum munkatársa fogadta a Ráday utcai épület udvarán. A laikusok számára is érdekfeszítően és izgalmasan mesélt a tárlók előtt a bibliai kor szokásairól, történelméről és a választott nép történelmében megszólaló isteni kinyilatkoztatásról. A fogvatartottak kérdéseire válaszolva mesélt a zsidóság, a keresztyénség és az iszlám vallás hasonlóságairól, de a közöttük lévő, jól körvonalazható látás- és értelmezésbeli különbözőségekről is. A kiállítás megtekintése után átkísérte őket a legendás Ráday könyvtárba, ahol a magyar Biblia évszázadairól mesélt a szavait nagy érdeklődéssel hallgató fogvatartottaknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .