Mark Wahlberg elcsöndesedésre hívja rajongóit

Fotó: Twitter

 

Mark Wahlberg a Twitteren posztolt videóban az autójában ülve látható, homlokán a hamuval rajzolt kereszttel, amint mindenkinek boldog hamvazószerdát kíván az esztendő számára egyik legkedvesebb időszakának kezdetén.
„Isten áldjon meg mindannyiótokat, bármi is a vallásotok, bármilyen körülmények között éltek is. Sokat imádkozom értetek, és nagyon várom a húsvétot. Ha ritkábban jelentkezem mostanában, az azért van, mert megpróbálok majd kicsit elcsöndesedni a nagyböjtben” – írta követőinek.
A ma már négygyermekes Mark Wahlbergnek zűrös volt az ifjúkora, és távol élt az Egyháztól. Az elmúlt években azonban sokszor tanúságot tett a hitéről. Tavaly feleségével, Rheával együtt posztoltak egy szelfit a hamvazkodás után, néhány héttel később pedig a lányuk, Grace első gyónásáról értesülhettek a rajongók.
Ferenc pápa 2015-ös philadelphiai látogatásakor Mark Wahlberg is tanúságot tett a Benjamin Franklin parkban egybegyűlt családok előtt. A színész imaéletéről több cikk is megjelent. Gyakran hajnalban vagy már éjszaka fölkel, hogy edzzen, imádkozzon, és olvassa az evangéliumot.
Wahlberg többek között egy, a Catholic Heraldnak adott interjúban beszélt a hitéről: „Az, hogy katolikus vagyok, a legfontosabb szempont az életemben. Mindennap az az első dolgom, hogy letérdelek, és hálát adok Istennek. Ha elindulunk valahová, először is beugrom a templomba. A gyerekeimet megőrjítem ezzel »De Apa, túl sokáig tart!« – mondják. Én meg azt felelem: »Csak tíz perc, és tényleg szükségem van rá.« Mert így is van. Ha úgy kezdem a napom, hogy imádkozom és összerendezem magam, akkor biztos lehetek abban, hogy helyesen cselekszem. Az a tíz perc mindenféle szempontból átsegít a napon.”

Forrás: Aleteia.org
Fordította: Verestói Nárcisz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .