Mária-szobrokkal Vaskúton

Az eseményre a vajdasági Doroszló, Gombos, Szenttamás, a Hargita megyei Gyimesközéplok és a környező bácskai települések, Bácsbokod, Bátmonostor, Bácsalmás, Dunafalva, Dusnok, Fajsz, Gara, Nagybaracska, Szeremle és Vaskút lányai, asszonyai a különböző nemzetiségek népviseleteibe öltözve hozták el római katolikus templomaik hordozható Mária-szobrait. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek, valamint Szűcs Tibor és Retkes Zsolt plébános mutatta be.

„Köszönjük őseinknek, hogy hitüket, egyházi hagyományaikat átadták számunkra. Ezt a hitet és hagyományainkat megőrizzük, ápoljuk és továbbadjuk utódainknak. Vallásunk identitásunk, múltunk, jelenünk és jövőnk része. Ezek az értékek hitet, lelkierőt és támaszt nyújtanak számunkra” – hangzott el a szentmisén. Az azt követő körmenet a vaskúti Kraul Antal Fúvószenekar kíséretében a templomteret megkerülve tért vissza az áldásra. A szertartás és a Mária-énekek az összetartozás érzését erősítették az ünnepen részt vevő hívekben.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .