Maradona kérése

Mennyi aggodalom, fájdalom fejeződik ki imáinkban! Szívesen fordulunk azokhoz, akiknek hitét, életvitelét példásnak érezzük, akikről imádságos lelkületet feltételezünk. Akikről úgy tartjuk, hogy imádságos szavuk a mienknél jobban meghallgatásra talál. Semmiképp sem gondolhatjuk, hogy imánk mintegy „megrendeli” a kérés teljesítését. Csupán kérünk, bizalommal és reménnyel.


Talán Diego Maradona argentin futballsztár is emlékszik a hittanórákon és a szülői házban tanultakra, s ezért akar Ferenc pápához fordulni azzal a kéréssel, hogy imádkozzék barátjáért, a harmincegy éves Jonás Gutiérrez volt válogatott futballistáért, aki rákbeteg. „Fel akarom hívni a pápát, hogy mondjon érte egy imát” – mondta október elsején Maradona egy tévényilatkozatában, melyhez Gutiérrez is csatlakozott. Gutiérrez a Norwich City angol klubcsapatban játszott, és Maradona, az argentin válogatott akkori edzője meghívta csapatába. A pápához intézett mostani kérése arra utal, hogy a beteg játékost, akit Isten gyógyító szeretetébe ajánl, nemcsak kiváló futballistának tartja, de őszinte barátság is fűzi hozzá.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .