Máltaiak a Budavári Borfesztiválon

A segélyszervezet tevékenységéhez és a lovagrend történetéhez kapcsolódó kérdések megválaszolásával értékes borokat nyerhettek a résztvevők, illetve kóstolójegyet kaphattak a Lovagias Borászok standjaihoz. Ez utóbbi körbe azok a magas szakmai minősítésű borászatok kerültek be, amelyek az évenkénti jótékonysági borárveréseken felajánlásaikkal támogatták a máltai programokat, és a szeretetszolgálat partnereként a másik ember iránt érzett felelősség példaképeivé váltak.


Az idei Budavári Borfesztivál díszvendége Portugália volt. A hazai standoknál a hölgy borászok kapták a főszerepet.

A fesztivál eseményeihez kapcsolódó, immár hagyományosan megrendezett jótékonysági borárverésen a magyar borászok legkiválóbb termékei kerültek kalapács alá, hogy a befolyt összeg segítse a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

A szervezet a korábbi években tartott árverések bevételeit különböző programjaihoz használta fel. Két éve például a hátrányos helyzetű kistelepüléseket látogató mozgó játszótérre, tavaly pedig a legszegényebb családok gyermekeinek szemüvegeire gyűltek a felajánlások. Az idei árverésen befolyt adományokat a reggelente éhesen iskolába induló gyerekek étkeztetésére fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

K. B. M.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .