Magyar szentek és égnek angyalai

Ez a krisztusi üzenet mindnyájunknak szól, de vannak, akik előttünk járnak lámpásukkal, akik világítótoronyként emelkednek a magasba. Ilyen fáklyavivői a magyarságnak kedves szentjei, boldogai. S hegyre, kősziklára épült házak templomaink.


A balassagyarmati Szentháromságtemplom három szeretett szentünk képével lett gazdagabb. Szent Margit, a tiszta liliom, Szent László, a hit és az erő, valamint Szent Erzsébet, az alázat és a jóság hírnökei tekintenek le ránk a képekről. A bejáratnál egy angyal köszönt és hív bennünket, a háttérben, az Ipoly túlsó partjáról a palóc főváros képe látható.

Stella Leontin kanonok, plébános évek óta fontosnak tartja újra és újra meghívni a művészetet a templom falai közé, hogy szolgáljon, lelkesítsen. A közelmúltban elkészült freskó Lencsés Zsolt és Dávid Zsuzsanna festőművészek alkotása. Az új képet április 14-én szentelik, a vasárnapi nagymise keretében.

Fotó: Gránitz Miklós

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .