Magyar szakácsok főztek a szegényeknek Rómában

Fotó: Merényi Zita

 

Idén vízkeresztkor is a Kapuvári Ízvadászok Gasztronómiai Egyesület tagjai készítették az ebédet a Sant’Egidio közösség római menhelyén, ahol az emberek hosszú sorokban várták a magyar ételeket. A pörkölt mellé édességként szaloncukrot kaptak a rászorulók, akik a kapuvári Cserpes Sajtműhely túrórudiját is megkóstolhatták. Mindkét édesség kuriózumnak számít Olaszországban.
Ez volt az ötödik év, hogy a Róma belvárosában, a Trastevere negyedben működő szegénykonyhán a Magyarországról érkező szakácscsapat készítette az ünnepi ételt. A Kapuvári Ízvadászok tagjai 2015 óta segítik a Sant’Egidio közösség munkáját. Hagyománnyá vált, hogy december 25-én a közösség budapesti menzáján főznek ebédet a rászorulóknak, vízkeresztkor pedig Rómában, ahol most is 350 embernek készítettek meleg ételt, magyaros ízekkel.
A csapatot vezető Hámori György kapuvári polgármester „szeretetfőzésként” jellemezte az eseményt. A jótékonysági akciót az önkormányzat mellett helyi vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek támogatják adományaikkal.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .