Magyar hét Fukusimában

Fukusimából és Iwatéből tizenhét diák közel két hetet töltött hazánkban. A rendezvényen beszámoltak magyarországi élményeikről. Jártak Ópusztaszeren, Budapesten, a Dunakanyarban, ellátogattak a Balatonhoz. De a leglényegesebb, hogy ebben a néhány napban elfeledkezhettek az őket ért tragédiáról. „Az áradat elsodorta a nagypapámat, napokkal később holtan találták meg a romok alatt. Összetört a halálhíre. Erőt adott, hogy Magyarországon végig éreztem az emberek melegségét” – mondta az egyik fiatal. Egy másik diákra olyan mély benyomást tett a Magyarországon eltöltött két hét, hogy úgy döntött, az érettségi letétele után nálunk fog tovább tanulni.

Az ünnepségen részt vettek Fukusima prefektúra parlamenti képviselői, köszönetet mondtak Magyarországnak a régió gyermekeinek nyújtott segítségért, és hangsúlyozták, hogy Hódmezővásárhely felajánlása hozzájárult a magyar–japán barátság elmélyüléséhez.

Vásárhelyi Hírek

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .