Kétszáz magyar vesz részt 23. Cserkész Világtalálkozón, a cserkészek négyévente megrendezett dzsemboriján Japánban. A július 28. és augusztus 2. között zajló eseményre 147 országból több mint 33 ezer fiatalt várnak – a kiutazó magyar cserkészek hat országból képviselik az összmagyarságot.
A találkozót a legnagyobb japán sziget, Honsú nyugati csücskében, Kirarahamában, egy mesterséges félszigeten tartják. A magyar csapat már több mint egy éve megkezdte a felkészülést az útra. A tábor helyszínére már korábban megérkezett a magyar dzsemboricsapat óriás, világító Rubik-kockát formázó szerkezete, amely a magyar csárdának ad helyet.
Az első dzsemborit 1920-ban tartották Angliában, 1933-ban Magyarország volt a házigazda. A cserkészek legnagyobb találkozójára a világ minden részéről érkeznek fiatalok, hogy nemzetiségtől és kultúrától függetlenül közös programok során ismerjék meg egymást, és megosszák élményeiket más nemzetekből való társaikkal.
A programok között szerepel önkéntesnap, a modern technika alkalmazásáról szóló Tudomány Városa elnevezésű program, nemzetek konyhája és vallásai fesztivál is.
A találkozó témája idén az egyik japán írásmód, a kandzsi „WA” szimbólumához kapcsolódik, amely megjelenik a dzsembori logójában is. Jelentése: életerő, megújulás, összhang. (Magyar Cserkészszövetség)

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

# Egyházunk - Mohos Gábort, a Pápai Magyar Intézet rektorát, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi titkárát decembe ...