Lourdes

Százötven évvel a jelenések után

Rómában február elején mutatták be Andrea Tornielli interjúkötetét, amelyet René Laurentin neves francia teológussal készített. A kötet rávilágít a jelenések, a csodák, a gyógyulások jelentésére, Lourdes szerepére a múltban és ma.
A 90 esztendős René Laurentin a lourdes-i jelenések lényeges vonását látja abban, hogy Bernadettet, a legszegényebb kislányt választotta ki a Szűz, aki családjával az úgynevezett cachot-ban, a városi börtön egyik cellájában lakott, rendkívül egészségtelen körülmények között. 1858. február 11-én a Szűzanya Lourdes legszegényebb otthonát kereste fel, hogy Bernadett személyében jelképesen minden szegényt a figyelem középpontjába állítson. Személyes élményeit felelevenítve a teológus elmondta, hogy a lourdes-i jelenésekkel először mind történész, majd mint teológus foglalkozott. Sokat elmélkedett, mindent alaposan megvizsgált, kifürkészett. „Nem vagyok jó zarándok, mert én azért megyek Lourdes-ban hogy jobban megértsem és jobban kifejezzem az eseményeket: ez a teológusoknál szakmai ártalom.” (Vatikáni Rádió)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..