Liszt-hét

A fesztivál nyitánya augusztus 21-én a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongorahangversenye lesz a bazilikában. Augusztus 23-án ismét koncertet ad az esztergomi közönség által már jól ismert és kedvelt, rendkívül tehetséges fiatal művésznő, Konyicska Renáta. A Ránki Dezső–Klukon Edit házaspár augusztus 27-én többek között Liszt kései alkotóperiódusának egyik legmegragadóbb remekművét, a Via Crucis négykezes változatát tűzi műsorára. Az egyhetes komolyzenei fesztivál keretében fellép Fassang László és a Szent Efrém Férfikar.


   
A tavaly még újdonságnak számító, az Esztergomban nagyszerű szólistaként megismert angliai professzor, Nicholas Clapton idén is megtartja nemzetközi mesterkurzusát énekeseknek.
   
A 4. Esztergomi Liszt Hét az Esztergomi misével zárul, amelyet a budavári Mátyástemplom ének- és zenekara, szólistái, valamint a négy visegrádi ország énekeseiből alakult nemzetközi kórustábor résztvevői adnak elő.
 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .