Lezárult a szegedi Karolina-iskola jubileumi éve

Az intézmény az elmúlt év során ünnepelte alapításának 145. és újraindulásának 25. évfordulóját. A mostani Karolina-nap szentmisével kezdődött, amelyet Kondé Lajos szeged-belvárosi plébános, püspöki helynök mutatott be. A liturgia keretében megáldották az iskola zászlóját, valamint először itt hangzott fel az intézmény himnusza. A szentmise után beszédet mondott Vargacz M. Krisztina SSND nővér, a rendszerváltás utáni első igazgató, aki felidézte az újraindulás éveit.
Ezt követően Faragó M. Flóra SSND az iskola Sapszon Bálint által komponált új himnuszának történetét ismertette, majd a művészeti iskola növendékei adtak koncertet.
Az ünnepség során felavattak két szaktantermet is. A kémiaterem Farkas M. Margaréta nővér nevét kapta, aki szintén az újraalapítók egyike, míg a biológiaterem Czizmazia György biológus emlékét őrzi. A teremavatáson jelen voltak a névadók hozzátartozói is.
A nap további részében a diákok számos játékos programon vehettek részt, melyek a névadó Friess Mária Karolina anyához, a rendalapító Gerhardinger Mária Terézia anyához és az iskola történetéhez kapcsolódtak. A 9. és 10. osztályos gimnazisták számára a szegedi Inter­aktív Természetismereti Tudástár munkatársai készültek foglalkozásokkal, a 11. és 12. osztályosoknak pedig Lobmayer M. Judit SSND tartományfőnöknő és Katona Zsófia tartományfőnökségi kommunikációs felelős tartottak előadást az iskolanővérekről.

Forrás és fotó: Bencsik Róbert

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .