Lezárult a regisztráció a csíksomlyói pápalátogatásra

Az egyéni regisztrációk feldolgozása mint­egy 90 százalékos, és a csoportos jelentkezések feldolgozása is meghaladta az 50 százalékot. A jelenlegi állás szerint a regisztráció lezárása után még körülbelül másfél hétig tart az adatok feldolgozása, végleges kép csak ezután várható. Összesen 13 509 jelentkezést kell feldolgozni. Az összesítés jelenlegi stádiumában a regisztrált személyek száma átlépte a 110 ezret. Ebből csoportosan regisztrált több mint 75 674 személy, egyénileg, illetve családosan 34 592. A jelentkezők között van 362 pap, diakónus és kispap, 161 szerzetesnő, illetve szerzetes, továbbá 95 beteg, mozgáskorlátozott személy.
A csoportos regisztrációk száma: 1334. (A legkisebbek 2-3 fősek, a legnagyobb csoport létszáma meghaladja a 4000 főt.) A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy csoportos regisztrációt csak a csoportvezető adataival ellátott névsorral lehet véglegesíteni. A Pontifex.ro oldalon, a Letöltések menüpont alatt található egy minta erre vonatkozóan. A csoportvezető adatai mellett a csoport tagjainak csak a vezeték- és a keresztnevét kell megadni, és a listát mielőbb megküldeni a pontifex­@rom­kat.ro e-mail-címre.
26 329 egyéni és 56 789 csoportban regisztrált zarándok Romániából érkezik az eseményre. Magyarországról 7687 egyéni és 17 364 csoportban regisztrált zarándok utazik a pápalátogatásra. Más országokból 526 egyénileg regisztrált és 1521 csoportban érkező zarándok látogat Csíksomlyóra. Jelentkeztek csoportok Kárpátaljáról, Délvidékről és Felvidékről is.
A csoportosan regisztráltak közül a legnagyobb létszámban, 4092 fővel, a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia közössége vesz részt az eseményen. A második legnagyobb csoport a csíkszeredai Szent Ágoston-plébánia közössége, 1618 személlyel. A pápalátogatásra érkező csoportok közül a harmadik legnagyobb a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, 1300 fővel. A csángók több mint harminc busszal érkeznek a helyszínre.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .