Levél MagyarországrólKülönleges darabra tehet szert most az, aki beszerzi a Magyar Posta EUROPA-bélyegét, hiszen első helyezést ért el a PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) internetes közönségszavazásán ezzel kiérdemelte a kontinens legszebb bélyege címet. Az egyesület minden évben pályázatot ír ki, hogy tagjaik egy megadott témában bélyeget bocsássanak ki. Idén a „Látogatás” volt a központi motívum.
A magyar bélyeg kétféle képet tartalmaz, amelyeket Rozmann Ágnes grafikusművész tervezett. A főmotívum Magyarország online jele, a .HU, amit az egyik képen a Világörökség részét képező pannonhalmi apátság könyvtárának részletei, a másikon hazánk két emblematikus termesztett növénye, a paprika és a szőlő tölt ki.

A keretrajz bal oldalán az apátság épülete, jobb oldalán pedig a Balaton látképe tűnik elő. A kisív ofszet eljárással, százezer példányban készült.

Külön büszkeségre ad okot, hogy a magyar pályázat idén immár negyedik alkalommal nyer. 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben a „Csillagászat”, a „Levélírás” és a „Gyermekkönyvek” témakörökben kiírt versenyben is a Magyar Posta bélyegei bizonyultak a legszebbnek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .