Lengyelország

Többek között Włodzimierz Karpiňskival, a Belügyminisztérium egyházi ügyekért felelős államtitkárával is tárgyalt Magyarország új egyházi törvényéről, továbbá találkozott Kazimierz Nycz varsói bíborossal és Stanisław Dziwisz krakkói érsekkel. Dziwisz érsek kijelentette: „a magyarság mindig is tanúságtevő nép volt, és erre Európának ma is szüksége van”.

Szászfalvi László köszönetet mondott a tiszteletért, amellyel a Varsói főegyházmegye ápolja gróf Esterházy János emlékét, majd megkoszorúzta a vértanúhalált halt felvidéki politikus ez év nyarán állított szobrát. Ahogy azt lapunk szeptember 11-i számának 3. oldalán is jeleztük: Esterházy János szellemiségének rehabilitációja jó úton halad – dacára annak, hogy a szlovák államelnök, Ivan Gašparovič múlt heti, Schmitt Pál köztársasági elnöknek írott levelében (teljesen alaptalanul) ismételten hitleristának és a fasizmus hívének minősítette Esterházyt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .