Lelkipásztori találkozó Szent Ágota emléknapján

Fotó: Kálmán Imre

 

A találkozón a főpásztor szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban a részt vevő lelkipásztorok konceleb­rá­lá­sával. A szentbeszédet Reisner Ferenc hegykői plébános mondta. Hangsúlyozta: azt a feladatot kaptuk, hogy a lelkünkben templomot építsünk Isten számára. Egy olyan helyet, ahol az Úr legfőbb törvénye, a szeretet parancsa határoz meg mindent. Így lesz jelen az életünkben Isten, aki szabadulást hoz számunkra. Ha visszatekintünk az ókereszténységre, számos vértanút, hitvallót találunk, akik Ágotához hasonlóan minden világi hívság, csábítás, fenyegetés és megpróbáltatás ellenére képesek voltak kiállni Krisztus ügyéért. Ágota szépségét meggyalázták, elvették méltóságát, és a szenvedések hosszú sorát kellett kiállnia, de a benne élő jegyest, Jézus Krisztust nem tudták elragadni tőle.
„Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Féljetek inkább attól, aki a lelket is és a testet is el tudja pusztítani a gyehennában” – idézte Máté evangéliumát a hegykői plébános, majd így folytatta: A világ gyógyulásra vár. Vajon tudunk-e Jézus példájára gyógyírt adni embertársainknak? Ha Jézus valóban jelen van az életünkben, akkor képesek vagyunk arra is, hogy elvigyük őt embertársainkhoz. Jelenléte által gyógyulás és múlhatatlan öröm támad a lelkekben.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .