Lelkipásztori központ Nyírbátorban

A szertartás után a lelkigyakorlatos ház díszudvarán Kalna Zsolt, a minorita rend tartományfőnöke megszentelte az erre az alkalomra készített Bátori Vér nyírségi italkülönlegességet. Ezt követte a testvérváros, Rawa Mazoviecka delegáltjainak köszöntése, akik elhozták városuk üdvözletét. Végül Balla Jánosné, a város polgármestere mint projektgazda köszönetet mondott munkatársainak a mintegy hároméves megfeszített munkáért. A negyedik szárnyban – a plébánia és az emeleten a kolostor kialakítása mellett – rendezvényudvart is építettek, hogy annak révén bekapcsolódhassanak ezzel a város zenei és kulturális életébe.

A három és fél milliárdos fejlesztés során a nyírbátori római katolikus egyházközségben négyszázmillió forintos beruházási munkálatokra került sor. Kelet-Magyarország legértékesebb műemléke így a Debrecen-nyíregyházi egyházmegye egyik lelkipásztori központja lett.

(Következő lapszámunkban riportot közlünk a Hit és egészség turisztikai projektről.)  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..