Hírek

Átadták a Kunszt József-díjat

Kalocsán, a Katona István-házban május 13-án átadták az idei Kunszt József-díjakat. Az ünnepi beszédet Jelenits István piarista szerzetes tanár mondta. A díjat Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben, a Kalocsai érsekség ezeréves fennállása alkalmából Kunszt József (1790-1866) kalocsai érsek emlékére, aki az oktatás és a tudomány bőkezű mecénása volt. Az idei díjazottak: Tóthné Vámos Edit igazgatóhelyettes (kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola), Solti Kálmán igazgató (kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény), Igazné Daraghy Ágnes tanárnő (Kalocsa és Térsége Általános Iskolája Belvárosi Tagintézmény).

Nagyváradi ünnepek

Idén immár huszadik alkalommal rendezik meg az egyhetes Festum Varadinum ünnepségsorozatot, amely a húsvét ötödik vasárnapján tartott Szent László király ünnepe köré szerveződik. Május 20-án, pénteken 19 órakor a Szent László Ének- és Zenekar Balogh Mihály karnagy vezetésével ünnepi hangversenyt ad a székesegyházban. Május 22-én, a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise után körmenet lesz Szent László hermájával. Az idei esztendőtől az egyházmegye alapítójának és fővédőszentjének ünnepe egyházmegyei zarándoklati nap.  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .