Lelkigyakorlat és továbbképzés katekétáknak Máriapócson

A program lelkigyakorlatból és szakmai továbbképzésből állt. A lelkigyakorlatot ­Mosolygó Tamás, a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hittanára tartotta. Az elmélkedések témaköre a hitátadás öröme volt. Mosolygó Tamás többek között azt emelte ki, hogy „az hall jól, aki szeret”. Arról beszélt, hogy nemcsak Szent Tamás érti meg Jézust, hanem Jézus is megérti Tamást. Az ő példáját követve fontos, hogy a pedagógus jól értse és szeresse a diákokat, nyitott legyen feléjük.
A továbbképzés szakmai részét Lopatovszkiné Kasza Éva és férje, Lopatovszki Csaba tartotta. Előadásuk témája elsősorban az ADHD (figyelem­hiányos hiperaktivitás-zavar; Attention Deficit Hyperactivity Disorder) területére fókuszált. Az előadók az iskolai magatartási és teljesítményproblémák hátterében meghúzódó ADHD tünetegyüttessel, valamint a hiperaktivitás jelenségének iskolai vonatkozásaival, pedagógiai, orvosi és nevelési vonzataival foglalkoztak. A Miskolci Egyházmegye pedig saját kiadású hitoktatási segédeszközöket bocsátott a résztvevők rendelkezésére.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .