Léleképítő ajándék

Azóta egyre mélyül a barátságunk, ő lett kis Ági keresztanyukája. Egyszer régen azt írta levelében: „Alapvetően szeretek optimista lenni. Mindig ott kell sugározni a szeretetet, ahol éppen vagyunk. Nem érdemes feltétlenül küzdeni az igazadért, mert az isteni igazság más, mint az emberi. Egyedül a szereteten kell, hogy múljon minden.” S ő nemcsak mondja, hanem valóban így is tesz. Legutóbb például olyan ajándékkal lepett meg, amely nagyon kedves a szívemnek, és minden reggel megerősít abban, hogy a Fennvaló odafigyel ránk. Amikor szükségünk van egy-egy apró jelre, hogy ne adjuk föl a küzdelmet, hogy teljes szívvel és lelkiismeretesen végezzük a munkánkat, akkor meg is érkezik az a jelzés. Rövid szöveges üzenet, SMS Istentől.


A Veronikától kapott kicsiny dobozkában száz kis kártya lapul. Száz reményt adó és fájdaloműző gondolat Szent Pál apostol leveleiből. Amikor az elsőt találomra kiválasztottam, ismét megdöbbentem, mennyire az adott lélekállapotomhoz illő üzenetet kaptam: „…kétségbe nem esünk.” (2Kor 4,8) Azóta minden reggel azzal indul a nap, hogy véletlenszerűen kihúzok egy kártyát a dobozkából, közben Veronikára gondolok, és persze igyekszem az üzenet szerint cselekedni. A mai SMS – „Éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok” (Ef 4,1) – például abban erősített meg, hogy megírjam ezt a történetet.

A 100 SMS Istentől – Szent Pál levelei a készülő sorozat első darabja. Már elérhető a Zsoltárok könyvéből válogatott száz üzenet, és hamarosan megjelenik a 100 SMS a katolikus levelekből, a Bölcsességek könyvéből és az evangéliumokból. Aki kedvet érez hozzá, maga is készíthet rövid üzeneteket szerettei számára. Ha nem is díszdobozba csomagolva, de a kabátzsebbe vagy az uzsonnás dobozba rejtve kellemes meglepetést szerezhet léleképítő ajándékával. S nem utolsósorban e semmibe sem kerülő figyelmességgel hozzájárulhat ahhoz, amit a Korinthusiakhoz írt első levelében Pál apostol úgy fogalmaz meg: „Tegyetek mindig minél többet az Úr ügyéért.”

Fotó: Gajdó Ágnes

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .