Legyen öröm az iskolakezdés!

A Katolikus Karitász utalványokkal és tárgyi adományokkal segíti a rászoruló családokat országszerte. Az egyházi segélyszervezet minden évben kiemelt figyelmet fordít az iskolakezdésre, különösen azokra a családokra, amelyek számára komoly anyagi megterhelést jelent gyermekeik alapfelszerelésének beszerzése. A karitász egyházmegyei központjai pedig iskolatáskákat, tornacipőket és tanszereket adományoznak a rászorulóknak.
Idén több mint 25 millió forinttal támogatták az iskolás gyermekeket. Országszerte összesen ötezer diák részesült iskolakezdési támogatásban, amelyet utalvány formájában kaptak meg az érintett családok. Szeptemberben a Katolikus Karitász 1356-os adományvonalára érkező hívásokat is az iskolás gyermekek támogatására fordították: ez hívásonként 500 forint segítséget jelentett.
A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász jóvoltából – a „Legyen öröm az iskolakezdés!” akció keretében – idén 249 gyerek részesült adományban.
Az október 5-i ünnepélyes átadón a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola igazgatója méltatta a segélyszervezet munkáját. Beszédében a Katolikus Karitász „tízparancsolatából” idézett: igazán segíteni szeretetből és szeretettel lehet. A bajba jutott ember nem eset, hanem személy, akit emberszámba kell venni, törődni vele, türelemmel és őszinte érdeklődéssel időt szánni rá.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .