Küzdelem korunk pestise ellen

Vszevolod Chaplin ortodox főpap, a moszkvai patriarchátus külügyi kapcsolatok osztályának helyettes vezetője szerint sem a gumi óvszer használata a megfelelő eszköz az AIDS megelőzésére. Sokkal inkább a megfelelő erkölcsi oktatásban és a rendezett életmódban látja a megoldást. Hozzáfűzi azt is, hogy ez talán túlságosan idealistának és nehezen megvalósíthatónak tűnik napjainkban, de az ortodox egyház is azt tartja, hogy a legbiztosabb eszköz mindenfajta szexuális úton terjedő betegség megelőzésében az önmegtartóztató szeretet.

Az Irgalmas Szamaritánus Alapítvány tevékenysége

Korunk egyik legveszélyesebb és gyorsan terjedő járványa az AIDS. A vírus nap mint nap ezrével szedi áldozatait, és egyben 15 millió gyermek árvaságát okozta. Az ENSZ adatai szerint a világon jelenleg 37 millió 800 ezer ember fertőzött HIV-vírussal, s előreláthatólag 2025-ben csak Indiában és Kínában 49 millió ember halálát okozza majd. A katolikus egyház az AIDS elleni küzdelemben a kezdetek óta részt vesz, a betegség kezelésére szakosodott központok 26,7 százalékát tartja fenn. Egyik fontos támogatója e központoknak az Irgalmas Szamaritánus Alapítvány, melyet II. János Pál pápa hozott létre 2004-ben. Az alapítvány az Egészségügy Pápai Tanácsa keretében működik, célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a betegségben szenvedőknek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .