Külföldi hangsúly a 15. Faludi-filmszemlén

Bár az elmúlt években is a világ minden tájáról érkeztek nevezések a szemlére, mégis meglepő, hogy az idei első jelentkezők túlnyomó többsége külföldi: regisztráltak filmet többek között Portugáliából, Spanyolországból, Litvániából, Norvégiából, Görög-, valamint Törökországból is. Angliában adták postára a szemle eddigi legfiatalabb nevezőjének, egy tizenöt esztendős középiskolásnak a pályamunkáját.

Mivel a remény legszebb pillanatait fotón is várja a Faludi Ferenc Akadémia, számos nevezés érkezett ebben a kategóriában is: tizenhat lelkes amatőr küldte be eddig egy vagy több alkotását a pályázatra.

Az előzsűri a napokban ül össze és kezdi el munkáját, különválasztva a zsűri előtti megmérettetésre méltó alkotásokat a kevésbé sikerült filmektől. A grémiumba az akadémia idén is a filmes szakma neves szakértőit hívta meg: Bereményi Géza rendező elnökletével Buglya Sándor rendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Győri Márk operatőr, továbbá Lázár Kovács Ákos esztéta értékeli a novemberi szemle három napja alatt az alkotásokat. A fotográfiákat pedig Haris László, Móser Zoltán, Stalter György, Vékás Magdolna fotóművészek várják a jelentkezési határidőig. Október 12-ig tehát reményre fel!

H. A.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .