A karitász és a Magyar Posta összefogása

Az ünnepség az óvodások műsorával kezdődött. A magyar és szlovák hagyományokat felelevenítő dalok és játékok méltán tölthették el büszkeséggel a szereplők szép számmal megjelent szüleit. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere beszédében mindenkinek köszönetet mondott, aki a felújítási munkálatokban részt vett. Külön köszöntötte Spányi Antal püspököt, a Katolikus Karitász elnökét, Écsy Gábort, országos igazgatóját és az építkezéshez hatmillió forint értékű építőanyagot adományozó Axiál Kft. vezetőjét. Mint elmondta: mindez nem sikerült volna, ha a karitász szakemberei nem ragaszkodnak a tartós, természetes, jó minőségű építőanyagokhoz. Az épületet szigetelték, korszerűsítették a fűtést, és kicserélték az ajtókat-ablakokat. A helyreállítási munkálatokat Árvai Ferenc, az egri főegyházmegyei karitász igazgatója koordinálta.

Különös módon került a történetbe a Magyar Posta, amelyet az ünnepségen Rácz Tamásné területi igazgató képviselt. A polgármester után ő lépett a mikrofon mögé, és elmondta: a Magyar Posta még az 1997-es árvíz idején, a „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” akció részeként százforintos, feláras bélyeget hozott forgalomba. A tavalyi árvízkatasztrófa után az országszerte értékesített bélyeg árából tizenhatmillió forint gyűlt össze, amelyből az észak-magyarországi károk helyreállítását támogatták. Ebből fordítottak kilencmillió forintot a hollóházi óvodaépület felújításra. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés volt elnöke felidézte az árvíz időszakát, amikor az árvízkatasztrófa idején mindenfelől ezrek jöttek Észak-Magyarországra segíteni. A hollóházi óvoda vezetője, Szalai Gézáné pedig megdöbbentő erővel szólt azokról a pillanatokról, amelyek hatására felnőttként megtalálta az Istent. Majd Spányi Antal megáldotta az embereket és az épületet.

Az ünnepséget követően a Katolikus Karitász munkatársai ajándékokat adtak a gyerekeknek, akik büszkén feszítettek piros karitászos sapkájukban a vendégek között.
Fotó: Dippold Pál

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .