Közös célok

A találkozót mindkét fél történelmi jelentőségűnek nevezte, hiszen első ízben fordult elő, hogy a Magyar Honvédség legmagasabb pozícióban szolgáló katonája ellátogatott a prímási székhelyre.
A megbeszélésen Korom Ferenc altábornagy és Erdő Péter bíboros elsősorban a közösen elért eredményekről és a jövőben kitűzhető célokról tárgyalt. A találkozóról szólva a Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: az egyik fő téma a tábori lelkészi szolgálat volt. „Egyetértettünk abban, hogy a huszonöt évvel ezelőtt újraindított lelkészszolgálatot az elkövetkező huszonöt évben még magasabb szintre szeretnénk fejleszteni.”
Erdő Péter bíboros szerint az Egyház is kiemelt figyelmet fordít a tábori lelkészi szolgálatra, hiszen a katonáknak szükségük van a hitbéli támogatásra „akkor is, ha távoli helyen, nehéz szolgálatot látnak el”.
Az egyeztetésen hangsúlyos témaként került szóba a közös humanitárius segítségnyújtás olyan keresztény közösségeknek, amelyek tagjai a háborús viszonyok miatt voltak kénytelenek elmenekülni az otthonukból. Az iraki misszióban a magyar kontingens ilyen jellegű feladatokat is ellát. Szó esett a 2020-ban Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról is, amelynek előkészületeiben és lebonyolításában az Egyház a Magyar Honvédségre is számít.
Korom Ferenc altábornagy és Erdő Péter bíboros mostani megbeszélése után a részfeladatokért felelős szakemberek között is megkezdődhet az egyeztetés.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye/Facebook

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .