Koreai apostoli látogatás

Az apostoli út fontos célja, hogy a pápa részt vegyen a VI. ázsiai ifjúsági találkozón is, melynek idén a másfél milliós dél-koreai nagyváros, Tedzson lesz a színhelye.

A dél-koreai látogatás csúcs pontjának tekinthető Paul Jun Dzsi-Csung és százhuszonhárom koreai vértanú boldoggá avatása. Harminc évvel ezelőtt II. János Pál pápa avatott szentté százhárom koreai mártírt. A mostani eseménynek az a tény ad külön jelentőséget, hogy világi hívekről van szó, akiket 1790-ben kínoztak halálra, mert terjesztették a katolikus hitet. A koreai egyház egyik sajátossága, hogy az 1700-as években az anyanyelvükre lefordított katolikus könyvek tanulmányozása alapján világiak kezdték terjeszteni a hitet.


Az augusztus 13-ától 18-áig tartó apostoli látogatással kapcsolatban Hur Jung-jup, a Szöuli főegyházmegye szóvivője elmondta, hogy Ferenc pápa látogatása a remény és a béke fontos üzenete lehet Korea számára.

Ma az ország egyik legfőbb problémája – a többi iparilag fejlett államhoz hasonlóan – az elvilágiasodás, a gyakorlati ateizmus, az individualizmus, illetve a vallási közömbösség terjedése. Ez a fásultság érezhető az egyházban is. Fontos tehát, hogy az egyház új utakat és módszereket találjon ezeknek a kérdéseknek a megoldására.

A dél-koreai egyháznak a két Korea kiengesztelődésén, egyesítésén kell fáradoznia. Szükséges a humanitárius segítségnyújtás és a párbeszéd.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .