Kopogtatás

Fotó: flickr/Vincent van der Pas

 

Az új főszerkesztő is így áll most a kedves olvasó, a lap és a kiadóhivatal valamennyi munkatársa előtt: kopogtat. A bebocsátás reményével, annak reményével, hogy társakra lel e sorok olvasóiban.
A rám bízott szolgálat, amely miatt kopogtatok, egy kegyelmi hívás és az arra adandó válasz: „…oda akarjuk ajándékozni magunkat másoknak azáltal, hogy készségesen, türelemmel és tisztelettel rendelkezésükre állunk az igazság és az emberi létezés értelmének keresése útján felmerülő kérdéseikben és kételyeikben” (XVI. Benedek pápa üzenete a tömegtájékoztatás 47. világnapjára, 2013). Példaként szem előtt tartva az irgalmas szamaritánus képét, „aki a megvert ember sebeire olajat és bort öntött és bekötözte. Kommunikációnk legyen illatos olaj a fájdalomra és jó bor a vidámságra” (Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 48. világnapjára, 2014). A feltámadt Jézus adjon erőt és örömmel teli szívet, hogy ne féljünk elindulni és haladni ezen az úton!
„Ha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad az építő.” A zsoltáros bölcsességét tapasztalva kérem a kedves olvasó és valamennyi munkatárs imáit.
Krisztus feltámadt!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .