Könyvespolcra

Hol ríkató, hol elgondolkodtató, mindig tiszta, szép történetek ezek. A könyv megjelenése esemény, olvasása élmény a Babba Máriától az utolsó darab megragadó tanulságáig: „Kezdem azt hinni, ez lett életünk legfőbb célja: viszonozni a sok jót, amit kaptunk. Adni. Adni a rászorulóknak, legalább egy jó szót. Vagy annál sokkal-sokkal többet. Adni, mert még mindig úgy érzem, hogy nem adtam eleget.”

(Verzár Éva: Mire megvirrad. Mai székely balladák. Hét Krajcár Kiadó, Budapest, 2008. Ára: 2800 Ft)

Nekünk való elmélkedések

Szuromi Szabolcs Anzelm premontrei kánonjogász-professzor ismét nagyszerű példáját nyújtja annak, hogy a teológus – főként, ha szerzetes is – soha nem csak szaktudományának él, hiszen egyéniségét sajátos spiritualitás járja át. A most is soron lévő B liturgikus év vasárnapjaira és főbb ünnepeire szánt rövid elmélkedéseit fűzte össze elegáns füzetbe. Formája, de főleg tartalma szerint szinte imakönyvünkké, elmélkedéseink forrásává válhat, lelkipásztoraink pedig megtalálhatják benne azokat a gondolatokat, amelyekre rövid, tartalmas homíliájuk épülhet. A püspöki szinódus legutóbbi ülése Isten szaváról nagy hangsúlyt adott a korszerű homíliák fontosságának. Szuromi professzor elmélkedései korszerűen ötvözik a hittani és erkölcsi igazságokat. Ennek talán legszebb példája a Szentháromság vasárnapjára szánt szöveg, mely a háromságos egy Isten misztériumát úgy közelíti meg, hogy hívő tapasztalatunkra hivatkozik.

(Szuromi Szabolcs Anzelm O. Praem.: „Lelkem Hozzád emelem, Uram.” Elmélkedések a B liturgikus év egyes vasárnapjaira és ünnepeire. Szent István Társulat, Budapest, 2008. Ára: 1100 Ft)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .