Kolping-ház avatása Debrecenben

Az átadási ünnepségen Szulyovszky Menyhért világi elnök tekintette át a debreceni egyesület történetét. A városban 2003. őszén jött létre a Kolping-család Katona Imre, a Magyarságmentési Misszió Alapítvány Kuratóriuma volt elnökének szorgalmazására. Szulyovszky Menyhért felidézte a 2008. márciusi alsópáhoki stratégiai tanácskozás útmutatásait, amelyek között a legfőbb: Jézus Krisztus tanításának talaján állni, ahogy azt Boldog Kolping Adolf is tette. Az ő tanítása: helytállni a munkában, a családban, az egyházban, hogy hozzájáruljunk a társadalom keresztényi arculatának formálásához. Ezt a gondolatot húzta alá Szegedi Kálmán is. Egy házat felépíteni nem elég, „be is kell azt lakni”, azaz megtölteni lelkiséggel. Ez a jövőbeli feladatunk.
A munkához mindig jól jön a jó példa, a jó ötlet. Ezzel szolgált Csathó Csabáné Erika, a keleti körzet titkára, aki megemlített néhány tevékenységet Kolping-családjuk életéből, amelyek ötletként is szolgálnak. Az avatáson jelen volt Haranghy Sándor építőmérnök, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tagja, valamint parancsnokhelyettese, Vida Sándor villamosmérnök. Mint ígérték, a Debreceni Kolping Család Egyesületet is segíteni fogják, főként a határon túli testvérközösségek támogatásában. Az ünnepség hivatalos része után kis műsor következett versekkel és énekekkel. A résztvevők apró emléket is hazavihettek: Szabó Mária kedves, kolpingos kitűzőt ajándékozott mindenkinek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .