Kolozsvár: Európa ifjúsági fővárosa

 

A pályázatot és a projektet a magyar fiatalok által létrehozott PONT Csoport koordinálja. Az előkészítésbe bekapcsolódott a polgármesteri hivatal és több mint harminc ifjúsági szervezet. A város csaknem száz programmal pályázott. A PONT Csoport képviselője, Farkas András kiemelte: Kolozsvár pályázata arra helyezte a hangsúlyt, hogy az ifjúság erős motorja lehet a város fejlődésének. Az egyetemista és diákszervezetek nemcsak a tudományos életben, hanem a város életében is jelen vannak, jelentős részt vállalnak például a városnapok szervezésében. Az Európa Ifjúsági Fővárosa programot 2009-ben hozták létre. A cím nem jár pénzjutalommal, viszont Kolozsvárnak egy éven át alkalma lesz arra, hogy olyan kiemelt kulturális, szociális programokat szervezzen, amelyek középpontjában az ifjúság áll, és amelyek modellként szolgálhatnak más európai városok számára.

Az Európai Ifjúsági Fórum zsűrije hangsúlyozta: döntésében meghatározó szerepet játszott, hogy Kolozsvárott a helyi hatóságok szorosan együttműködnek az egyetemekkel és a civil társadalommal. MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .