Kis hírek a nagy tanácskozásról

Nem ítél, hanem kísér

A szinódus a pápa kifejezésével élve kísérni kívánta a családokat élethelyzetükben, nem pedig megítélni – nyilatkozta október 16-i sajtókonferenciáján Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek, aki a vatikáni tanácskozáson két francia nyelvű csoport munkáját vezette. A bíboros örömének adott kifejezést amiatt, hogy igen nagy volt a média érdeklődése a szinódus iránt. Ez hozzájárulhatott a családról alkotott kép mélyebb megértéséhez. Ferenc pápa nem azt kívánta felsorolni, hogy mi nem működik a családban, hanem a családi élet szépségét és szükségességét kívánta bemutatni. Ezért hívott minket arra, hogy lássuk meg a valóságot – fogalmazott a bécsi bíboros érsek. (KAP)

A homoszexuális párok hűsége

Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek az olasz Corriere della Serának adott interjúban október 15-én úgy nyilatkozott, hogy az egyház – bár a szexualitásnak e formáját nem áldhatja meg – értékeli a homoszexuális párok életre szóló hűségét és egymásról való gondoskodását. Ne feledjük Jézus mondását: a vámosok és prostituáltak megelőznek benneteket Isten országában. Ezt helyesen úgy érthetjük: emberségben, bűnbánatban. (KAP)

Felolvasták a nyelvi csoportok jelentéseit

A szinódusi aulában október 16-án délelőtt felolvasták a kiscsoportos megbeszéléseken fölmerült módosítási javaslatokat, amelyeket a tanácskozás résztvevői a vita utáni jelentéssel kapcsolatban fogalmaztak meg. A tíz csoport munkájának eredményeként három olasz, három angol, két spanyol és két francia nyelvű összegzés született. A következő lépés a szinódusi jelentés elkészítése volt, amelyre október 18-án került sor. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .