Kilencven éve
Fotó: Kuzma Norbert

 

Bernard Bober kassai érsek-metropolita október 28-án hálaadó szentmisét mutatott be a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban abból az alkalomból, hogy a Szociális Testvérek Társasága kilencven éve telepedett le a városban – tájékoztatta a sajtót Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.
Az érsek szentbeszédében hangsúlyozta a társaság kassai működésének jelentőségét. Arra kérte a szerzetesközösség tagjait, maradjanak továbbra is a városban, és Boldog Salkaházi Sára testvér példájára legyenek szent jelei az Egyház küldetésének.
A társaság kassai házát a helyi születésű Slachta Margit alapította 1927 augusztusában. A testvérek azóta megszakítás nélkül munkálkodnak a városban és környékén. Itt jelentkezett a rendbe Boldog Salkaházi Sára is, akinek szobrát ugyancsak az érsek-főpásztor áldotta meg a kassai dómban 2013. május 12-én, a társaság alapításának 90. évfordulóján.

Gábor Bertalan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..