Kihívások a megváltozott Európában

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményét olvashatják az MKPK Állandó Tanácsa és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa idei találkozójáról.
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség volt a házigazdája a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa idei találkozójának.
Magyar részről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Udvardy György pécsi megyéspüspök, alelnök, Ternyák Csaba egri érsek, valamint Tóth Tamás, a testület titkára vettek részt a megbeszélésen. A Romániai Püspöki Konferenciát Joan Robu bukaresti érsek, alelnök vezetésével Böcskei László nagyváradi és Pál József temesvári megyéspüspökök, illetve Francisc Ungureanu főtitkár képviselték.
Október 29–30-án a két bizottság tagjai azokról a kihívásokról folytattak tárgyalásokat, amelyeket a megváltozott európai társadalom támaszt az Egyház missziós küldetésével szemben. Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű dokumentuma alapján, az evangélium fényében szemlélték a résztvevők a bennünket körülvevő valóságot, és megbeszéléseket folytattak közös aktuális, lelkipásztori témákról.
A jelen találkozó az előző évekhez hasonlóan jó lehetőséget kínált a romániai és a magyarországi püspökök közötti tapasztalatcserére, hogy hatékonyan végezhessék szolgálatukat a keresztény szeretet jegyében. A következő találkozót jövő év októberében tartják Esztergomban.

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .