Kezdődik a felújítás

1997. július 1-jén tűz ütött ki a templom karzatán, amitől kigyulladt és teljesen leégett az orgona, valamint szinte teljesen megsemmisült az ott található nagy értékű kottatár. A tűz a templomban is hatalmas károkat okozott: megsemmisült a rózsaablak, a templom fala szinte mindenhol bekormozódott, több helyen lehullott a vakolat, megrongálódott a freskó. A szentmiséket azóta az oratóriumban tarják. Az elmúlt tíz évben a tetőt sikerült rendbe hozni, de pénz hiányában a belső munkálatokra nem kerülhetett sor. 2007 augusztusától a templom visszakerült az esztergom-budapesti főegyházmegyéhez, és a főpásztor Nagy Károly plébánost bízta meg a templom rekonstrukciójának megszervezésével. A munka 2008. április közepén elkezdődött, melynek finanszírozását az egyházmegye támogatja. A munkálatok – csak a legszükségesebbek, hogy megnyitható legyen a templom – előreláthatólag 2008 november végéig tartanak. A plébános kéri a hívek, de különösen a rózsafüzér társulatok imáját, hogy a templom minél hamarabb új fényében ragyoghasson. Annál is inkább, mert eredetileg azért épült a templom, hogy a rózsafüzér (és a rózsafüzér csoportok) országos szentélye legyen!

(Adományokat az építkezés befejezéséhez jó szívvel fogadnak az alábbi számlákra: OTP 11714006-20050454 vagy CIB 0104-472095-511)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .