Készül a Vatikán Minecraft-szervere

Ami egy Twitter-üzenettel kezdődött, mára valósággá vált, a gamerek nagy örömére. Robert Ballecer, aki egykor a kaliforniai Szilícium-völgyben kezdte karrierjét, jezsuita szerzetesként most azon dolgozik, hogy vatikáni szervert készítsen a Minecraft című népszerű videojátékhoz. A fejlesztés célja, hogy olyan, sportszerűtlenül játszóktól és zaklatóktól – szaknyelven szólva toxikus játékosoktól – mentes közeget hozzon létre, ahol a játékosok kiélhetik kreativitásukat és kapcsolatot építhetnek egymással.
„Legfőbb célom a toxikus tényezőktől mentes környezet kialakítása volt – nyilatkozta Robert Ballecer a Rome Reports hírportálnak. – Bárki csatlakozhat, aki kreatív, nem viselkedik toxikusan, s akivel együtt egy olyan világot tudunk megteremteni, ahol a játékosok nyugodtan kifejezhetik önmagukat, és kapcsolatba is léphetnek egymással. Úgy vélem, a kapcsolatok építése a játék legfontosabb része, ez a célom ezzel a szerverrel. Ez nemcsak a technológiáról szól, és nem is a játékról, hanem arról, hogy összehozzunk embereket, akik talán a való életben is tartják majd egymással a kapcsolatot.”
Robert Ballecer célja az is, hogy megmutassa: a hívők is tudnak otthonosan mozogni a tudomány és a technika világában vagy más érdeklődési területeken. „Eleinte nagyon sokan megrökönyödtek, amikor megláttak egy papi gallért viselő fickót, amint a Google legújabb ajánlatairól vagy az óceánok alatt futó optikai kábelekről beszél. Nem értették, és azt mondták, ez a két dolog nem tartozik össze. De egy kis idő után rájöttek, hogy jól tudom, miről beszélek, csak éppen pap vagyok. Azt hiszem, ez a szolgálatom lényege.”
A jezsuita szerzetes hangsúlyozta: az emberek eléréséhez az Egyháznak élnie kell a technikai újdonságokkal. Hibák természetesen előfordulnak, de ha az Egyház nem próbálkozik, akkor soha nem fog rátalálni a technika kínálta lehetőségekre.
A vatikáni Minecraft-szervert egyelőre tesztelik. Gyártására még nem állnak készen, de nyitva áll a játékosok előtt, és várják a visszajelzéseiket is.
Amennyiben van Minecraft-fiókod, és szeretnél csatlakozni a szerverhez, lépj be a fiókodba, majd állítsd a kliensedet a mine­craft. digitaljesuit.com címre.

Forrás és fotó: Romereports.com
Fordította: Benke Zsuzsa

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .