Kertünk kincsei, Isten ajándéka

Fotó: Gorácz József

 

„Végül más magok a jó földbe hullottak. Ezek termést hoztak” (Mt 13,8). Jó földet ápolni, magvat ültetni bele, ami termést hoz – ez a Krisztus-követő tanár feladata. Ez a mi célunk is hagyományaink ápolásával, a múlt összegyűjtött tapasztalatainak, nemzeti értékeinknek átadásával. A gyermekek tudásvágyára, kíváncsiságára építve, élményeken keresztül adni át nekik az ismereteket, hogy közben örömmel, játszva, tapasztalati úton tanuljanak.
A projekthét keretében hétfőn kezdődött a rajzokat, valódi terményeket, zöldségeket, gyümölcsöket, gyógy- és fűszernövényeket felvonultató kiállítás, ahol felhasználási ötletek, receptek, valamint elkészült ételek is láthatók voltak. A finomságokat meg is lehetett kóstolni. Újdonságként a felső tagozatos diákok a kert néhány hasznos állatát mutatták be.
Az osztályok kiállítással egybekötött kiselőadást, digitális prezentációt tartottak, verset, éneket és filmrészleteket mutattak be, így adták át megszerzett ismereteiket a társaiknak. A kiállításon idén is szeretettel fogadtuk a kerület óvodásait, és ajándékkal leptük meg őket. A hét folyamán minden tantárgy tanóráiba beépítettük a témát, hangsúlyozva, hogy a kert a legszűkebb közvetlen természeti környezetünk; megóvása, ápolása boldogabbá teszi az életünket. A projekt zárásaként pénteken Tampu-Ababei József budapest-pestszentlőrinci plébános mutatott be szentmisét, amelyen hálát adtunk Isten ajándékaiért. A liturgián részt vett Lőw Gergely diakónus is. A szentmisét terményáldás követte, majd a versenyek, vetélkedők eredményhirdetése, a jutalmak átadása következett. Az iskola népi énekeseinek és néptáncosainak fellépése után vigadalommal ért véget a projektzáró nap.

Forrás: Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .