450 utcagyereket kereszteltek Manilában

A Fülöp-szigeteken a perifériákon élők körében elterjedt az a meggyőződés, hogy a szegények nem kaphatják meg a szentségeket, mert anyagi helyzetük ezt nem teszi lehetővé. Tagle bíboros szeretné eloszlatni a tévképzetet, miszerint a szentségek kiszolgáltatása pénzbe kerül. A rászoruló gyermekekkel foglalkozó Tulay ng Kabataan (ANAK-­Tnk) Alapítvány együttműködik az érsekséggel ennek érdekében, hogy az általuk támogatott gyermekek részesüljenek a keresztségben.
A bíboros a székesegyházban tartotta a keresztelőt, hogy minél több emberhez eljusson a hír: „Soha nem lehet akadály az isteni kegyelem befogadása előtt az, ha valaki szegény. A kegyelem mindenkié, leginkább a szegényeké, akiket különösen szeret az Isten. A kegyelemért nem kell fizetni, nincs ára.”
Homíliájában a bíboros arról is beszélt, hogy a szülőknek és a keresztszülőknek a keresztségben kapott hit szerint kell nevelniük a gyermeküket. „Igyekezzünk úgy nevelni őket, hogy jó tanítványok, az Egyház jó tagjai, az ország felelős állampolgárai legyenek. Ehhez pedig azt kérjük a szülőktől, neveljék hitben a gyermekeiket.”
Az ANAK-Tnk 1998 óta szolgálja Manilában a legszegényebb gyermekeket. Az elmúlt 21 évben 55 ezer rászorulónak segítettek. Köztük volt Isten szolgája Darwin Ramos is, aki 2012-ben, 17 évesen halt meg súlyos, veleszületett betegségben. Idén augusztus 28-án a Cubaói Egyházmegyében megkezdődött a boldoggáavatási eljárása.

Forrás és fotó: AsiaNews
Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .