Keresztutak országszerte

Debrecen

A debreceni Szent József Gimnázium, valamint a Svetits intézmény kollégiumának diákjai és nevelői városi keresztutat szerveztek március 12-én. A diákok gyertyákkal, fáklyákkal a Szent Anna-székesegyháztól indultak, majd a Piac utca különböző részein, a református Nagytemplom előtt, végül a Svetits Intézet Szent Kereszt-kápolnájában jelenítették meg Jézus szenvedésének állomásait. A hajdú fővárosban a diákok immár harmadik alkalommal tettek ily módon tanúságot hitükről, és az eseményhez egyre többen csatlakoztak más közösségekből is. Idén a Római Katolikus Egyetemi Lelkészség diákjai, a Megtestesülés és a Szent László plébánia fiataljai és családjai is részt vettek a keresztúton.

Fáklyákkal a Gellért-hegyen

A Szent Egyed közösség szervezésében, „Kísérjük Jézust együtt a kereszt és a feltámadás, a húsvét felé!” – címmel keresztutat tartottak március 14-én, a Gellért-hegyi Sziklatemplomnál. „Hallgassuk meg közösen a Szentírás szavait, hogy közelebb kerüljünk Jézus és mindazok szenvedésének titkához, akikben az ő arcát ismerhetjük fel!”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .