Keresztények segítője – köszönet Kárpátaljáról

Nagy tisztelettel végezte a rábízottak gondozását, példásan helytállt, sokaknak volt segítségére lelkileg és fizikailag egyaránt. Keresztény nevelésben részesítette nemcsak a fiatalokat, de a középkorúakat és az idős nemzedéket is. Bibliaórákat tartott a helyi református híveknek is, hiszen itt, Aknaszlatinán a gyülekezetnek nincs vezetője, a lelkészt más városból, alkalomszerűen küldi a református egyház. Tisztelettel köszönjük, hogy tanulhattunk tőle felebaráti szeretetet, szolgálatkészséget és megértést. Jézus Urunk tanítványától nehéz szívvel búcsúzunk, elfogadva Urunk akaratát, mert ahová Butsy Lajost küldik, ott még az ukrajnai magyar szórvány-hívek szolgálatánál is nagyobb feladatot kap. Az Úr gondviselő szeretete kísérje őt élete útján! Igaz keresztényt és igaz magyar embert ismertünk meg benne, nagyon tiszteljük és szeretjük őt, amíg élünk, nem feledjük el!

Az aknaszlatinai magyar iskola tanárai:
Daczai Mária, Kiss Zsuzsanna, Munkácsy Gizella és a Bibliakör tagjai: Fényes Sándor református egyházi gondnok, nyugalmazott sóbányatiszt.  
Láng Edit

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .