Keresztény szellemiségű kiadók seregszemléje

A Makovecz Imre által tervezett jurtasátrakban budapesti, vidéki és határon túli könyvkiadók kínálják legfrissebben megjelent könyveik mellett azokat a korábbi kiadványaikat is, amelyek még mindig számot tarthatnak az olvasóközönség érdeklődésére.

A standokon harmincnégy kiadó hétezer kiadványa, nyolcvan könyvheti újdonsága közül mindenki kiválaszthatja az érdeklődésének megfelelő köteteket, böngészhet a gazdag és szép kiállítású választékban. A tavaszi könyvkínálat ünnepi megnyitóját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karának dísztermében tartották, ahol bemutatták a könyvhét újdonságait, valamint átadták a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány közösen alapított kulturális díját. A díjazottak – az alapító okirat szerint – olyan szerzők, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik a teológiai tudományok, illetve az irodalmi műfajok területén. A díjat napjainkig harmincegy személy – köztük 1998-ban Jozeph Ratzinger bíboros, a mostani XVI. Benedek pápa – kapta meg. Az idei elismerést Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat fővédője és Spányi Antal székesfehérvári püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke teológiai kategóriában Anton Ziegenaus német teológus írónak, egyetemi tanárnak, irodalmi kategóriában pedig Rónay László író, irodalomtörténész, kritikusnak adta át.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..