Keresztény szellemiségű kiadók seregszemléje

A Makovecz Imre által tervezett jurtasátrakban budapesti, vidéki és határon túli könyvkiadók kínálják legfrissebben megjelent könyveik mellett azokat a korábbi kiadványaikat is, amelyek még mindig számot tarthatnak az olvasóközönség érdeklődésére.

A standokon harmincnégy kiadó hétezer kiadványa, nyolcvan könyvheti újdonsága közül mindenki kiválaszthatja az érdeklődésének megfelelő köteteket, böngészhet a gazdag és szép kiállítású választékban. A tavaszi könyvkínálat ünnepi megnyitóját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karának dísztermében tartották, ahol bemutatták a könyvhét újdonságait, valamint átadták a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány közösen alapított kulturális díját. A díjazottak – az alapító okirat szerint – olyan szerzők, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik a teológiai tudományok, illetve az irodalmi műfajok területén. A díjat napjainkig harmincegy személy – köztük 1998-ban Jozeph Ratzinger bíboros, a mostani XVI. Benedek pápa – kapta meg. Az idei elismerést Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat fővédője és Spányi Antal székesfehérvári püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke teológiai kategóriában Anton Ziegenaus német teológus írónak, egyetemi tanárnak, irodalmi kategóriában pedig Rónay László író, irodalomtörténész, kritikusnak adta át.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .