Keresztény-muzulmán párbeszéd Esztergomban

A találkozón muzulmán vezetők is részt vettek, hogy a bizottság tagjaival közösen előkészítsék az október 20-23. között Brüsszelben tartandó európai keresztény-muzulmán konferenciát, melynek témája: Európai állampolgárok és hívők. Keresztények és muzulmánok mint aktív partnerek az európai társadalomban.
A CRME 1986-ban alakult ökumenikus bizottság, célja, hogy az európai egyházakat az iszlámmal való kapcsolat keresésében és erősítésében segítse.
Az esztergomi összejövetel napirendjén szerepelt emellett két dokumentum előkészítése. Az egyik irat a vallásos indíttatású erőszak egyes eseteivel kíván foglalkozni, a másik témája, miként hat a papok és lelkipásztorok munkájára az európai muzulmán jelenlét.
A négynapos találkozón megvitatták azt a 2007. október 13-án kiadott nyílt levet, amelyet 138 muzulmán vallási vezető intézett az egyházak és keresztény közösségek elöljáróihoz, valamint az európai muzulmánok idén januárban kelt chartáját, amelyet 400 muzulmán egyesület és szervezet írt alá.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .