Keresztény értelmiségiek küldöttgyűlése

Tavasszal Szabadkán rendeztek konferenciát, most ősszel pedig Budafok-Tétényben küldöttgyűlést, amelyen az itt megjelent csoportelnökök beszámoltak éves tevékenységükről. A házigazda, a budafok-tétényi KÉSZ-csoport elnöke, Hervai d’ Elhoungne István, aki csaknem egy évtizede látja el az elnöki teendőket, elmondta, hogy a helyi szervezetnek hatvannégy tagja van, főleg a középkorosztályból. A legfiatalabb negyvenöt, a legidősebb hetvenhét éves.

 

– Azon vagyunk, hogy fiatalítsunk, ez azonban nagyon nehéz, de nem adjuk fel – fogalmazott a küldöttgyűlésen tartott beszédében. – Igyekszünk minél több kulturális programot szervezni a helyi templomokban, és kirándulásokon is rendszeresen részt veszünk, a határon túl is. Gyümölcsöző kapcsolatot építettünk ki felvidéki, erdélyi és vajdasági kereszténycsoportokkal. Idén egy hetet töltöttünk a Csallóközben, nagy élmény volt bejárni ezt a szép vidéket.


A küldöttgyűlés estéjén a kerületben lévő Borvárosban tartották meg a szokásos bankettet, melynek keretében díjátadásokra is sor került. A KÉSZ alapítójáról elnevezett Csanád Béla-kitüntetést az érdi csoport vezetői, Martinovich Sándor és felesége vehette át. Szent Adalbert-díjjal pedig Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés alelnökét tüntették ki, életművének elismeréseként. A díjazott így fogadta a köszöntést:

 

– Ritkán találkozunk, de a szívünk, a gondolatunk egy. Az életműért meg kell küzdeni, s e küzdés során azt tapasztaljuk, hogy az erősek nem elég jók, a jók nem elég erősek – hangzottak Lezsák Sándor szavai.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .