Keresd Krisztus képmását minden arcvonásban

Az első nap a bevezető gondolatok után mozgalmas csapatépítő feladatokkal vette kezdetét. Levezetésképpen közös társasjátékozást, teázást is szerveztek. Minden este közös imával ért véget a nap, ­Fodor János, a főegyházmegye családreferens papja, egyben a tábor lelkivezetője irányításával.
A második napot a felnőttek számára Nyirán János görögkatolikus diakónus indította, aki képekkel is illusztrálva vezette le, hogy az Eu­charisztia milyen módon köti össze a világegyház tagjait, akik egyben a főegyházmegye, egy plébánia és egy család tagjai is. Lothringer Éva szociális testvér Te meg én – az mi! címmel adott hasznos, elgondolkodtató útravalókat a házaspároknak. Délután Éva nővérrel lehetett folytatni a párbeszédet, majd a családok buszokkal elindultak Győr belvárosába, ahol egy kincskereső játék segítségével fedezték föl a város nevezetességeit.
Pénteken Nyirán János az ikonoknak az egyházi életben és a szertartásokban betöltött szerepéről tartott előadást. A táborba látogatott Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, aki a szentmise prédikációjában értelmezte a családpasztoráció jelmondatát. „Legfőbb feladat mindenkiben az értékek, a jó keresése, észrevétele, valamint a hit abban, hogy ez pozitívan hat egymásra és másokra is” – mutatott rá a püspök. Délután a fiatalság a robotika világában mélyedhetett el, a felnőttek pedig további ismereteket szerezhettek az ikonokról.
A táborba érkezett Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki zenés irodalmi est keretében vallásos témájú költeményeket olvasott, szavalt, rövid fölvezetésekkel. A megzenésí-tett versek Berzevici Zoltán és ­Rauscher Géza gitáros, énekes előadásában hangzottak el.
A negyedik napon az Eu­charisztia eredeti jelentését, a hálaadás témáját járták körbe a résztvevők Nyirán Jánossal, majd a jövő évi, budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (NEK) tartott tanúságtevő és praktikus ismereteket adó előadást Fábry Kornél, a NEK főtitkára. Az előadás utáni szentmisét Darnai János celebrálta, aki tanúságot tett a feltétel nélküli szeretet megélésének mélységéről, erejéről. Délután családolimpiát rendeztek.
A záróesten tombola is volt, és az érdeklődők megismerkedhettek a latin tánc alapjaival. A tábor utolsó napján záró, értékelő beszélgetésre gyűltek össze a kiscsoportok, majd hálaadó szentmisével és ebéddel ért véget az esemény.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .