Kerékpáron Erdélyben

Céljuk, hogy kortársaik figyelmét fölhívják környezetünk szépségére és tisztántartására. „Sok helyről érkeztünk, az új ismerősökkel hamar összebarátkozva mindannyian vidáman vágtunk neki a hosszú útnak” – nyilatkozta az egyik résztvevő. A túrán kitüntetett szerepe volt az imádságnak és a hálaadásnak a teremtett világ megannyi szépségéért.
Gyergyószentmiklós központi parkjában a biciklisták több zsáknyi szemetet szedtek össze, ezzel is nyomatékosítva, hogy milyen fontos a környezetünk tisztántartása. Az esti szentmise és a tábortűz után fáradtan tértek aludni a résztvevők, hogy erőt merítsenek a még előttük álló hosszú útra. Marosfőről Csíkszeredába, onnan Somlyóra kerekeztek. Természetvédelmi előadáson vettek részt, amely ismét a környezettudatos életmódot nyomatékosította mindnyájukban. Ezt követően a „Gyimesek festői tájain kerekeztünk át, gyönyörködve a természet csodáiban, miközben verejtékező homlokunkat erősen sütötte a Nap” – fogalmazott egyikük. Találkoztak nevető virággal, könnyed katicabogár rajjal, daloló madarakkal, imádkozó biciklis fiúk-lányok csapatával a zöld domboldalon. Szentmise és ebéd után az ezeréves határ felé indult a csapat, majd a gyimesi tetőre, ahonnan már hazáig gurultak, miközben csak arra kellett figyelni, hogy kezüket a féken tartsák. A festői biciklitúra mindnyájunk számára óriási lelki feltöltődést jelentett, ahol nemcsak a teremtett világ szépségét, hanem az erdélyi emberek hatalmas vendégszeretetét is megtapasztalhattuk – vallottak gazdag élményeikről a Ferences Biciklitúra résztvevői.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .