Képek egy szent életművéből

Ferences jubileumi emlékbélyeg – A ferences jubileumi év, illetve az assisi szent tiszteletére a Magyar Posta Zrt. emlékbélyeget bocsátott ki, amelyet február 24-én mutattak be. Az ünnepségre meghívták a magyarországi ferences közösségek képviselőit is.

A száz forint névértékű bélyeg Domé Eszter tervezőművész alkotása. Az alkalmi bélyeg képei Assisi Szent Ferenc életének néhány eseményét, jelentősebb momentumát örökíti meg, mint például Ferenc lemond a világi javakról, a stigmatizáció vagy az assisi kápolna, a tövistelen rózsa, illetve Szent Klára alakja. A kompozíció a ferences rendi kereszt formájához igazodik, a bélyeg közepén pedig a ferencesek címere látható. A borítékon további Szent Ferenchez kapcsolódó elemek találhatók. A bélyegző a „beszélő kereszt” stilizált rajza. Mindemellett egy magyar vonatkozású ábrázolás is helyet kapott a kompozícióban: Temesvári Pelbárt, a magyar skolasztika legismertebb alakjának képmása.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .