Kényszerpályából kifutópálya

Akinek a házassága válásba torkollik, úgy érzi, élete kényszerpályára került. Mivé lettek az ifjúkori álmok, szép tervek a boldog házasságról, a gyerekek fölött összemosolygó szülőkről, az összetartó családról? Mindent elsöpört a válás, az a lavina, szökőár, hurrikán, amelyről eddig azt hitte, vele nem történhet meg.

Nincs menekvés, egyértelművé vált, hogy ami eddig volt, összeomlott, nincs többé. Olyan helyzet elszenvedőjévé vált, amelyet soha nem kívánt volna magának, s különösen nem a gyerekeinek. Látja, hogy azt az utat, amelyen elindult, már nem választhatja, mert ahhoz két ember akarata, elszántsága kellene. Hová visz akkor az a kényszerpálya, amelyre került? A magány, a depresszió, a testi-lelki összeomlás, a nyomorúság, a kilátástalanság felé? Mi lesz így a gyerekekkel? Az ő sorsuk is meg van pecsételve?

Azt már látja, hogyan nincs tovább, de azt még nem, hogy akkor hogyan tovább.

Az új év kezdete sokakat elgondolkodtat: mit kellene másképp tenni? Aki elválik, annak az újratervezés nem lehetőség, hanem kényszer. Akinek gyereke van, annak kettős a feladata: önmaga számára meg kell találnia a talpraállás, az öröm útját, és ebben segítenie kell övéit is.

Az egyedülálló szülőknek szóló, három alkalomból álló „újratervező hétvégesorozat” ezt szolgálja. Csaknem másfél évtizede szervezi az Emmánuel közösség az „AVE” elnevezésű programot, amelynek során elvált, külön élő, gyereküket egyedül vállaló és özvegy szülőknek segítenek észrevenni, hogy az a pálya, amelyre kényszerből kerültek, lehet olyan út, amelyen új irányba, fölfelé indulhatnak el.

Már több mint ezer gyerek életét változtatta meg, hogy a hétvégesorozaton részt vevő apja vagy anyja ismét reménységgel tekint a jövőbe, megint tud mosolyogni, visszanyerte lelki békéjét, és tisztelettel, együttműködően, harag nélkül tud beszélni a másik szülővel.

Az új esztendőben új sorozat indul egyedülálló szülőknek, ismét Budapesten. Időpontjai: február 4–5.; március 3–4.; március 31–április 1.

A program szervezői fontosnak érzik, hogy a gyakran anyagi gondokkal küzdő elvált szülők számára is elérhető legyen a hétvégesorozat, ezért mindent megtesznek, hogy az ingyenes legyen. A résztvevőknek csak az idejüket kell adniuk. Sok apa és anya nem szánna magára három hétvégét, de gyermeke(i) érdekében megteszi, hiszen látja, hogy egy boldogtalan szülő mellett ő(k) sem tud(nak) boldog( ok) lenni.

Ez az egyetlen, kifejezetten elváltaknak, külön élőknek szóló katolikus szervezésű program, amelyre attól függetlenül várják az egyedülálló szülőket, hogy keresztény vallásukat gyakorolják-e. A mai kor kihívásaira válaszol a hétvégesorozat, mely nemcsak az egyházban példa nélküli, de a világi kurzusok, tréningek, tanfolyamok között sem igen találni hasonlót.

(Jelentkezés és további részletek: e-mail:egyedulallo@emmanuel.hu; telefon: 06/20-436-42-43; honlap: www.emmanuel.hu)

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .