Kenguru – a magyar találmány

A Kenguru névre keresztelt járművet, amelyet kerekes székben ülve is lehet vezetni, a hazai Rehab Zrt. fejlesztette ki, már több mint egy évtizede. Az apró elektromos autót a „Szilícium-völgyként” is emlegetett Austinban állítják elő. Egy kerekes székben élő hölgy által alapított texasi cég, a Community Cars vállalta fel a gyártását.


Az autó kialakítása rendkívül egyszerű. A fém alvázra épített üvegszálas karosszériára az autó hátulján mindöszsze egyetlen ajtót terveztek. Az egyszemélyes utastérbe egy lenyitható rámpán keresztül lehet fel-, illetve legurulni. Az autó irányítása és a motort meghajtó áram adagolása egy motorkerékpárhoz hasonló kormánnyal működik. A közel nyolc óra alatt feltölthető akkumulátorokkal nyolcvan–száz kilométert lehet megtenni.

 

A Kenguru dizájnja Varga Zsolt formatervező, autó- és motortervező nevéhez fűződik. A jármű 2002-ben Ipari Formatervezési Nívódíjat kapott.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .