Katolikus óvoda Mátészalkán

A 2018/2019-es tanév kezdetén immár a negyedik iskolai épület átadási ünnepére hívta vendégeit a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Palánki Ferenc megyéspüspök szeptember 14-én megáldotta a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola új tagintézményét, Mátészalka első egyházi fenntartású katolikus óvodáját. A három, vegyes életkorú csoportban hetvenöt kisgyerek kezdte meg a 2018/2019-es nevelési évet. Az új intézményben a pedagógiai program középpontjába a tehetséggondozást és a tehetségfejlesztést állítják. A gyermekek emellett ismereteket szerezhetnek az angol és a német nyelvi, a kreatív, a néptánc- és az úgynevezett mozgáskotta-foglalkozásokon, de sakkjátszótér és barkácsműhely is várja őket.
Hanusi Péter polgármester Mátészalkát a fény városának nevezte, amit vallását gyakorló katolikus keresztényként maga is naponta megtapasztal.
Dienes Béla igazgató az ünnepen hálát adott Istennek, aki erőt és lelki támogatást nyújtott az óvoda építési munkálatainak elvégzéséhez.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .