Katekéták tanévnyitója

A tartalomorientált katekézis során négy dolgot kell megtanítani a tanulóknak. A hitvallást, a hét szentség felsorolását az egyház által tanított hagyományos sorrendben, a tízparancsolatot, valamint az imádságot, amely az Istennel való állandó kapcsolatot jelenti. Ennek alapja a miatyánk, az Úr imádsága, amelyet magától Krisztustól tanultunk.

A Katolikus Egyház Katekizmusának Kompendiumában szerepelnek mindezek az ismeretek. A kötet végén a függelékben megtalálható a legfontosabb imádságok szövege is. Ha mindenütt ezeket a szövegváltozatokat tanítják, akkor a különböző települések fiataljai egy-egy találkozás alkalmával egyformán tudnak imádkozni.


Az idei nyáron magyar nyelven is megjelent a YouCat című kötet, a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa, amelyet először a madridi ifjúsági világtalálkozó alkalmából adtak ki, s amit a fiatalok kamaszkortól a felnőttkorig haszonnal forgathatnak.

A szentmise végén a bíboros az új kiadvány egy-egy példányát nyújtotta át a templomban megjelent katekétáknak (képünkön), majd előadást tartott A hit és a nevelés jövője Európában címmel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .