Katekéták hálaadása

Az Esztergom–budapesti főegyházmegye katekétái is a hálaadás szándékával gyűltek össze május 30-án a Magyar Szentek Templomában. Eddig minden évben egy játékos visszatekintéssel kezdték az együttlétet, idén azonban a Hitoktatási Felügyelőség vezetői – rendhagyó módon – szentségimádásra hívták a résztvevőket. A templom csöndjében a katekéták átgondolhatták, milyen sikerek és nehézségek érték őket ebben a tanévben, majd meghallgatták azokat a szavakat, melyekkel Jézus küldte el apostolait: „tegyetek tanítvánnyá minden népet…” (Mt 27, 16–20), s azon elmélkedhettek, hogy mit üzen számukra ez a szakasz. Végül mindenki írt egy levelet arról, hogy mit tanácsol magának a következő évre.


Az imádságot hálaadó szentmise követte. A prédikációban Bárány Béla atya, a felügyelőség vezetője Simone Weil sorait idézte: „Az Isten iránti szeretet akkor tiszta, ha az öröm és a szenvedés egyenlő hálára indít.”

A szentmise után kötetlen beszélgetésre gyűltek össze a katekéták, arról folyt a szó, hogy ki miért hálás. Egyikük arról beszélt, hogy nehézségei támadtak az iskolai csoportjával, de az utóbbi időben sikerült olyan kérdéseket felvetni számukra, amelyek igazán megmozgatták őket. Valóban helyénvaló, hogy a legkisebb sikerek is hálára indítsák az embert.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .